top of page

EVİME UYGUN KOMBİYİ NASIL SEÇERİM ?

Kombi alırken nelere dikkat edilmeli

Kombi piyasasında hermetik kombi, bacalı kombi ve yoğuşmalı kombiler bulunuyor. Peki evimize uygun kombiyi nasıl seçeriz? Kombi alırken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Hangi eve hangi kombi

Kombi seçiminde üç önemli kriter var: Evin metrekaresi, bulunduğu yön ve bulunduğu kat. Ama evi kombinin değil radyatörlerin ısıttığı gerçeği gözden uzak tutulmamalı. Onun için düzgün radyatörler seçilmeli ki, kombiden alınan ısıl değerle radyatör ısıtılabilsin. 80-90 metrekare yerlere 17 bin kilokalorilik kombiler, 90-150 metrekarelik yerlere 20 bin kilokalorilik kombiler, 150 metrekare ve üzeri yerler için ise 24 bin – 36 bin kilokalori arası kombiler uygun görülüyor. Müstakil evler içinse şartlar biraz farklı. Zira müstakil evlerin çevresi komple açıksa bu ısı kaybına neden oluyor. Yalıtımın iyi olup olmadığı da kombi seçiminde önemli. Müstakil evlere yoğuşmalı kombiler ya da normal kombilerin büyük kapasiteleri öneriliyor.

Yakıtta cimri, maliyette ucuza gelsin

Bireysel ısınma için tercih edilen kombiyi seçerken nelere dikkat etmesi gerekir? Öncelikle yeterli teknik servis hizmeti ve yedek parçaların bulunabilir olması gerekiyor. Sessiz çalışan bir kombi konfor alanınızı bozmayacaktır. Kombi almadan önce araştırma yapılması ve işin uzmanlarından destek alınması fiyat/performans konusunda oldukça faydalı olacaktır. Yakıtta cimri, evinizi verimli şekilde ısıtabilecek ve uzun ömürlü bir kombi seçmeniz en önemli tavsiyemiz. Uluslararası standartlarda bir kombinin 15 yıl ortalama ömrü olduğu düşünülürse, kalite ve iyi bir kombi seçimi bu anlamda çok önemli olacaktır.

Tam bir mühendislik çalışması yaptırmadan cihaz seçimini yapmayın, Yapı Mühendislik olarak tüm soru ve sorunlarınız için size kapsamlı destek sağlıyoruz. Kombi montajı yaptıracağınız firmanında mutlaka sertifikalı yetkili bayi olmasına özen gösterin.


8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page